Şehit Ahmet EYCE

Şehit Ahmet EYCE

03.01.2013 2431

ŞEHİT AHMET EYCE'NİN ÖZGEÇMİŞİ

 

07.01.1989 yılında Sivas' ta doğdu.

1996 yılında Sivas Merkez Vali Bekir Aksoy İlköğretim Okulunda başladığı ilköğretim hayatını 2004 yılında tamamlamıştır. 

Ortaöğretime 2004 yılında Sivas Lisesinde başlamıştır.

Bir yıl Sivas Lisesinde okuduktan sonra 2005 yılında Sivas Endüstri Meslek Lisesi Elektrik ve Elektronik bölümüne nakil oldu.

İki yıl bu okulda okuduktan sonra değişik nedenlerle öğrenim hayatına ara verip çalışmak istedi. 2008 yılında özel güvenlik sertifikası aldı.

Spor yapmayı, temiz ve düzgün giyinmeyi seven Ahmet EYCE arkadaşlarıyla iyi geçinir; çevresinde sevilir sayılırdı.

2009 yılında 1989/2 tertip olarak Manisa Kırkağaç 6.Jandarma Komanda Eğitim Alayında vatani görevine başlamış. Burada aldığı Komanda eğitimini başarı ile tamamlayarak Tunceli Nazımiye ilçesi Sarıyayla Karakoluna dağıtım olmuştur.

30 Nisan 2010 tarihinde teröristlerin Karakola saldırmaları sonucu çıkan çatışma 5 saat sürmüş, silah arkadaşlarıyla birlikte kanlarının son damlalarına kadar şerefi, onuru, namusu olarak gördükleri karakolu savunmuşlar, teslim etmemişlerdir.

Komutanlarından edinilen bilgiye göre Şehit Ahmet EYCE bulunduğu mevziiyi 5 saat boyunca terk etmemiş, teröristleri karakola yaklaştırmamıştır.

Altı teröristi etkisiz hale getirmeyi başaran Ahmet EYCE,

baskını yapan tüm teröristlerin hedefi olmuş kalleşçe uzaktan atılan el bombasının isabet etmesi sonucu "Şehitlik" mertebesine ulaşmıştır.

Olay sonrası kendisiyle birlikte beş şehit verilmiş, bir karış vatan toprağı verilmemiştir.

Vatan size minnettardır.

 

Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,

Sana âğûşunu açmış duruyor Peygamber...