OKULUMUZUN TARİHÇESİ

04.03.2021 2565

Okulumuz Şehit Ahmet Eyce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1959–1960 eğitim-öğretim yılında şimdiki Kongre Müzesinde Akşam Ticaret Lisesi olarak 75 öğrenci ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Günümüze kadar gelen tarihsel ve sosyolojik gelişim süreçlerinde ülkemiz eğitim öğretim politikaları ile paralel olarak kurumumuzda da eğitsel ve öğretimsel değişimlere bağlı olarak okulumuzun fiziki yapısı, konuşlandığı yer ve uygulanan programlarda da kısmen değişiklikler olmuştur.

           Okulumuz ilk kurulduğu andan itibaren öğrencilerimizin eğitim fırsatlarına erişebilmeleri kolaylaştırılarak, alanlarında mesleki becerileri; uyguladığı yöntem ve tekniklerle yeterlilik ve kazanımları arttırılırmış böylece ekonomi ve hizmet sektörüne bizzat ara eleman yetiştirerek istihdam edilebilme olanakları sağlanmıştır.

 

 Sosyal, kültürel ve sportif yönden öğrencilerinin en az bir spor becerisi kazanabilmesi için futbol, atletizm, masa tenisi, folklor ve model uçak hazırlama alanında öğrencilerin beceri sahibi olmaları temel hedef olarak görülmüştür. Okulumuz son yıllarda özellikle model uçak hazırlama konusunda ulusal ve uluslararası platformlarda yarışmalarda çok önemli dereceler elde etmişlerdir. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sivas İl Valiliğimiz tarafından da okulumuzun bu başarıları ödüllendirilmiştir.

Okulumuz 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren;  Şehit Ahmet Eyce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ismini almıştır. Okulumuz Muhasebe-Finansman Hizmetleri ve Büro Yönetimi Hizmetleri Alanlarında eğitim öğretimine devam etmekte iken 2017/2018 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren Pazarlama ve Perakende Hizmetleri ile Ulaştırma Hizmetleri  Alanları açılmıştır.

2020 -2021Eğitim öğretim yılında okulumuzun yeni binası tamamlanarak eğitim öğretime yeni binada başlanmıştır. Spor salonu, geri dönüşüm kütüphanesi, okul kütüphanesi, okulumuzdaki alanlara ait laboratuvar ve atölyeler, matematik ve İngilizce atölyelerimizle, gerek akademik gerekse kültürel alanda okulumuzda her türlü faaliyet gerçekleştirmektedir. 2022-2023 eğitim öğretim yılında 1 Müdür, 5 Müdür Yardımcısı, 55 öğretmen olarak Faaliyetlerine devam etmektedir.